Potřebujeme:
- švestkový kompot
- 1 housku
- 1 vejce
- 4 lžíce mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíci strouhanky
- máslo
- olej
- špetku soli
- moučkový cukr
- mletou skořici
Nakrájíme housku na tenké plátky a zalijeme ji mlékem. Namočenou housku vyždímáme, smícháme v misce s rozšlehaným vejcem, špetkou soli a strouhankou a spojíme v misce s půlkami švestek. Z hmoty vytvarujeme zploštělé bochánky, které obalíme v mouce a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji se lžící másla. Bochánky zbavíme přebytečného tuku na papírové utěrce, posypeme moučkovým cukrem a skořicí.
Zdroj: Rychlé švestkové bochánky; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/rychle-svestkove-bochanky.html [On-line 13.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář