reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

RÝŽE PODLE CÍSAŘOVNY

Suroviny:

  • dlouhozrnná rýže
  • cca 1/2 litru mléka
  • kandované ovoce
  • mango
  • rum
  • želatina
  • cukr
  • vanilkový lusk
  • sůl

V hrnci svaříme mléko se špetkou kvalitní soli. Do misky si připravíme kandované ovoce, pokapeme ho rumem a necháme chvíli nasát. V další mističce si připravíme želatinu, nejlépe plátkovou, protože není náročná na přípravu.

Propláchnutou dlouhozrnnou rýži přidáme do mléka, promícháme a přisypeme asi dvě lžíce cukru.

Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme zrníčka a oboje přidáme do hrnce.

Když se mléko odpaří a rýže je měkká, vyndáme vanilkový lusk a vmícháme kandované ovoce s rumem. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme ji do rýže. Horkou směs nandáme do připravených skleniček, necháme chvíli zchladnout a pak přemístíme do lednice.

Mezitím si v míse našleháme šlehačku. Vychlazenou rýži vyndáme z ledničky, navrstvíme nakrájené mango a navrch dáme trochu šlehačky. Můžeme ozdobit lístkem čerstvé máty a podáváme.

Zdroj: RÝŽE PODLE CÍSAŘOVNY; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-ii-recepty-ze-2-dilu-ryze?special=758795  [On-line 26.03.2015]
Knihy Zdeňka Pohlreicha

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.