reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KREVETOVÁ POLÉVKA BISQUE

Suroviny:

  • krevety
  • řapíkatý celer
  • 1 mrkev
  • 5 cherry rajčátek
  • 4 lžíce drcených rajčat
  • pórek
  • 1/2 cibule
  • Brandy
  • portské víno
  • 1 dcl smetany
  • cca 1 dcl vody
  • bílá mouka
  • máslo
  • 3 chilli papričky
  • česnek
  • estragon
  • tymián
  • 1 bobkový list
  • olivový olej
  • arašídový, popř. rostlinný olej
  • ořechový olej
  • sůl
  • pepř

Velké krevety oloupeme a skořápky si připravíme do misky. V kastrolu rozehřejeme kapku olivového, arašídového a ořechového oleje. Orestujeme nakrájený řapíkatý celer, pórek a stroužek česneku. Pak přidáme nakrájenou mrkev a půlku cibule. Když je zelenina orestovaná, přisypeme rozpůlená rajčátka a skořápky z krevet. Zakápneme kvalitní Brandy a portským vínem a přilijeme drcená rajčata.

Aby byla polévka mírně pikantní, ochutíme ji chilli papričkami a pak snítkou estragonu, tymiánu a jedním bobkovým listem. Když se tekutina odpaří, polévku zaprášíme bílou moukou, přilijeme vodu, osolíme a opepříme.

Necháme povařit asi 40 minut. Potom přilijeme smetanu a polévku procedíme.

Přidáme kousek čerstvého másla a mírně promixujeme. Můžeme podávat.

Zdroj: KREVETOVÁ POLÉVKA BISQUE; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-ii-recepty-z-morskych-plodu?special=758795 [On-line 26.03.2015]
Knihy Zdeňka Pohlreicha

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.