reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sacherův dort s domácí šlehačkou

Suroviny

  • čokoláda na vaření 160 g
  • máslo 160 g
  • čokoláda na vaření 240 g
  • cukr krupice 80 g
  • vejce 6 ks
  • cukr moučka 80 g
  • sůl 1 špetka
  • hladká mouka 160 g
  • meruňková marmeláda 1 sklenka

Nejdříve našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky.

Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Stačí obyčejná čokoláda na vaření, ale čím kvalitnější, tím bude dort lepší. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny.

Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme dohromady a nakonec pomalu přisypeme hladkou mouku. Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané. Dáme je do vymazané a vysypané dortové formy – může mít menší průměr než 24 cm. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut.

Vychladlý korpus rozřízneme napůl a potřeme meruňkovou marmeládou. Celý korpus pak potřeme marmeládou ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout, můžeme dozdobit šlehačkou.

Zdroj: Sacherův dort s domácí šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sacheruv-dort-s-domaci-slehackou  [On-line 25.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.