reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šafránové rizoto s doradou

Suroviny

  • rýže Arborio nebo Carneoli 500 g
  • suché bílé víno 200 g
  • zeleninový vývar (přecezený) 1 l
  • šafrán 1 g
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • bílá cibule 1 ks
  • parmezán 100 g
  • vychlazené máslo 150 g
  • pražma (dorada) 2 ks
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Nejprve si vykostíme obě ryby od hlavy přes páteř k ocasu. Připravíme si porce, které pak budeme podávat.

V kastrole si na olivovém oleji opečeme cibuli, nakrájenou na kostičky, přidáme rýži a pečlivě ji orestujeme, aby se rovnoměrně obalila v oleji. Poté přidáme šafrán a zamícháme. Následně přilijeme víno a stále mícháme, aby se nám rizoto nespálilo. Když se víno vyvaří, přiléváme po naběračkách postupně vývar. Tento proces opakujeme tolikrát, až rýže změkne a je krémová. Ve finální části odstavíme z plotny, přidáme nastrouhaný parmezán a vychlazené máslo, promícháme, čímž rizoto zjemníme. Již nevaříme a necháme pod utěrkou odpočinout.

Mezitím si rozpálíme pánev a jen osolené a opepřené rybí filety opečeme krátce na pánvi z obou stran – nejprve kůží dolů. Takto upravenou doradu servírujeme položenou na rizotu a doplněnou chipsem z parmazánu.

Zdroj: Šafránové rizoto s doradou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/safranove-rizoto-s-doradou  [On-line 03.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.