Ingredience
na roládu:
- mražený špenát 2 balení
- vejce 3 kusy
- termizovaný smetanový sýr 250 g
- pepř a sůl 1 špetka
- polohrubá mouka dle potřeby 1 dávka
- uzený losos 200 g
na salát:
- menší červená řepa 5 kusů
- rukola 1 svazek
- sůl s provensálským kořením 1 dávka
- pepř 1 dávka
- strouhaný parmezán na ozdobu a dochucení 1 dávka
na zálivku:
- med 1 lžíce
- balsamico 1 lžíce
- olivový olej 1 dávka
Špenátová roláda:
Rozmražený špenát na roládu si smícháme se žloutky, sněhem z bílků, moukou. Dochutíme solí a špetkou pepře, rozprostřeme na pečicí papír a zapečeme ve středně rozpálené troubě asi osm minut. Poté vyndáme a na plát rozetřeme termizovaný čerstvý sýr, který poklademe plátky uzeného lososa. Opatrně zarolujeme a v alobale necháme ztuhnout v lednici. Poté krájíme a podáváme s bílým pečivem – např. focacciou.
Salát z červené řepy:
Řepy uvaříme doměkka a oloupeme je. Nakrájíme na tenké plátky, polijeme emulzí z octa balzamico, oleje a medu a podáváme s rukolou a hoblinkami parmazánu.
Zdroj: Salát z červené řepy a rukoly; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-cervene-repy-rukoly [On-line 29.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář