Ingredience
- hlávkové zelí 1 kus
- sušené čínské houby 1 hrst
- sterilované červené kapie 2 kusy
- sůl 1 lžička
- cukr 1 lžička
- ocet 1 lžička
- koření wei-su 1 lžička
- chilli paprička 1 kus
- sójová omáčka 1 lžička
Ze zelí odstraníme košťál a hlávku rozebereme na listy. Spaříme nebo jen krátce povaříme ve vodě, aby listy trochu změkly. Listy zelí rozkrájíme na větší kostičky. Na hodinu si naložíme houby. Když změknou a rozvinou se, slijeme je a přidáme do mísy k vymačkanému zelí a pokrájené kapii. Salát dochutíme uvedeným kořením a zbytky ingrediencí. Má být sladko-kyselý a pikantní.
Zdroj: Salát z hlávkového zelí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-hlavkoveho-zeli [On-line 11.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář