reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z pečené červené řepy, domácí bagetka

Suroviny

  • tymián 10 větviček
  • červená řepa 4 ks
  • rozmarýn 8 větviček
  • česnek 1/2 palice
  • pomeranč 3 ks
  • kozí sýr s uslšchtilou plísní 60 g
  • balzamikový ocet 7 lžiček
  • olivový olej 1 lžíce
  • mandlové lupínky 2 hrsti
  • rukola 4 hrsti

Rozehřejte troubu na 200°C.Řepu pořádně omyjte kartáčkem, ale neloupejte.Připravte si velký plát alobalu (nejlépe dvojitý), na který položíte dvě řepy obložené polovinou bylinek.Přidejte čtvrtinu oloupaných stroužků česneku, osolte a opepřete. Pořádně pokapejte lžící olivového oleje.Nakonec zakápněte 3 lžičkami balsamica a zabalte do velmi pevného balíčku.Vložte do vyhřáté trouby na hodinu a půl péct.

Zatímco se vám řepa peče, nachystejte si pomeranče.Ostrým nožem okrájejte kůru i s bílou částí, až vám zůstane jen šťavnatá dužina.Takto oloupaný pomeranč nakrájejte na tenká kolečka.Stejně tak si nakrájejte i kozí sýr, tentokrát na půlkolečka.Na rozehřáté pánvi nasucho (tedy bez přidaného oleje) opražte plátky mandlí dozlatova.

Jakmile je řepa upečená, nechte ji vychladnout a pomocí škrabky oloupejte slupku. Naporcujte, promíchejte se zbytkem surovin a zakapejte zbytkem olivového oleje a octa, posypejte lupínky. Podávejte s domácí bagetkou z kynutého těsta.

Zdroj: Salát z pečené červené řepy, domácí bagetka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-pecene-cervene-repy-domaci-bagetka  [On-line 16.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.