- 250 g rýžových nudlí
slunečnicový olej
30 g zázvoru
200 ml bílého vína
100 g medu
20 g sojové omáčky
chilli
200 g mrkve
20 g černých hub (jidášovo ucho)
200 g cukety
100 g jarní cibulky
½ ledového salátu
150 g kešu ořechů
sůl
Nastrouhaný zázvor orestovaný na troše oleje zalijeme vínem, které necháme varem zredukovat asi na třetinu. Poté přidáme med, sojovou omáčku, chilli a velmi krátce provaříme. Výsledný dresink velmi výrazné chuti smícháme s uvařenými nudlemi, zeleninou s houbami, které si předem nakrájíme na nudličky a lehce opečeme na rozpáleném oleji. Vše dáme vychladit a těsně před podáváním přidáme ještě na nudličky nakrájený ledový salát, podle chuti osolíme a kdo se nebojí o štíhlou linii, posype vše opraženými kešu ořechy.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/438-salat-z-ryzovych-nudli-s-kesu-orechy/
Poslední tip, trik či komentář