Ingredience
- vepřové maso 1 kg
marináda:
- olej 100 ml
- voda 100 ml
- koření na šašlik 1 dávka
- cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
zapečené brambory:
- brambory 1 kg
- smetana ke šlehání 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- česnek 3 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
lilek abú dhabí:
- velký lilek 1 kus
- česnek, prolisovaný 4 stroužky
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl 1 lžička
- lístky máty 1 dávka
- pepř 1 špetka
1. Vepřové kotlety (krkovici) bez kosti nakrájíme na kostky a naložíme do marinády, kterou jsme si smíchali z vody, oleje, cibule nakrájené na kolečka, originálního koření, pepře (kuličky) a soli. V této marinádě necháme maso odpočívat dva dny. Před grilováním navlékneme na jehly a dáme grilovat na rozpálený gril. Podáváme s různou grilovanou zeleninou a lilkem, který nakrájíme na kolečka a obalíme v pikantní marinádě s česnekem, olivovým olejem, citronovou šťávou, mátou, solí a cukrem a ugrilujeme dozlatova.
2. Hlavní přílohou jsou zapečené brambory. Obě dvě smetany promícháme s částí rozmačkaného česneku a troškou soli. Plátky brambor vršíme a prokládáme smetanou s česnekem, nakonec opepříme a zapečeme do zlatova v troubě v zapékací nádobě.
Zdroj: Šašlik s bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/saslik-s-bramborem [On-line 22.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář