reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Schwarzwaldský dort

Ingredience – korpus:

  • 40 g hrubé mouky
  • 40 g škrobové moučky
  • 1 kávová lžička prášku na pečení
  • 50 g mletých ořechů
  • 40 g kakaa
  • 125 g krystalového cukru
  • 4 vejce
  • 4 lžíce vařící vody
  • 4 šlehačky
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 ztužovače do šlehačky

Ingredience – náplň:

  • 1 višňový vypeckovaný kompot
  • 1,5 lžíce škrobové moučky
  • 2 vanilkové cukry
  • skořice celá
  • 1 dcl griotky

Upečeme si korpus: Našleháme si 4 bílky s 25g cukru a špetkou soli – uložíme do lednice. V míse šleháme 4 žloutky se 4 lžíci horké vody (vodu přidáváme opatrně za stálého šlehání) přidáme 100 g cukru a stále šleháme až do zhoustnutí. Pak přisypeme kakao, škrobovou moučku, ořechy, mouku s práškem do pečiva a na konec sníh z bílků. Přendáme do vymazané formy a pečeme 25 minut při 200 °C, dokud se střed dortu nelepí na párátko.

Uvaříme si náplň: Vylijeme do hrnce šťávu z třešní, přidáme 1,5 lžíce škrobové moučky, 2 vanilkové cukry, celou skořici, 1 dcl griotky a necháme svařit do zhoustnutí. Dáme vychladit. Vyšleháme šlehačku.

Po vychladnutí korpusu rozkrojíme na polovinu a můžeme pokapat ještě griotkou, naneseme vychladlou hmotu, šlehačku a přikryjeme druhým plátem. Natřeme celý dort šlehačkou, ozdobíme a podáváme.

Zdroj: Schwarzwaldský dort; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/schwarzwaldsky-dort-0 [On-line 03.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.