reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Schwarzwaldský dort

Ingredience
těsto:

  • vejce – žloutky a bílky zvlášť 7 kusů
  • krupicový cukr 150 g
  • vanilkový lusk 1 kus
  • jemně strouhaná hořká čokoláda 150 g
  • hladká mouka 150 g
  • prášek do pečiva 3 lžičky

náplň:

  • višňový kompot 1 sklenice
  • smetana ke šlehání 750 ml
  • moučkový cukr 50 g
  • šťáva z kompotu 3 lžíce

na ozdobení:

  • čokoládové hoblinky 100 g
  • celé višně 16 kusů

1. Žloutky a 100 g cukru utřeme do pěny. Z vanilkového lusku vyškrabeme dřeň a společně s mandlemi a čokoládou vmícháme do žloutkové pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme.

2. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do čokoládového těsta. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm. Pečeme 45 – 50 minut při 180 stupních, upečený korpus necháme vychladnout a ideálně rozležet do druhého dne.

3. Višňový kompot slijeme, šťávu zachytíme. Stranou si odděláme šestnáct višní na dozdobení. Smetanu vyšleháme s cukrem dotuha a při šlehání přidáme tři lžíce šťávy z kompotu. Korpus prořízneme na tři pláty a všechny postupně poléváme šťávou z višní.

4. Spodní plát potřeme třetinou šlehačky, na ni poklademe polovinu vypeckovaných višní, přiklopíme prostředním plátem a postup opakujeme.

5. Celý dort potřeme šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami. Ozdobíme šestnácti kopečky šlehačky a na každý položíme jednu višni.

Zdroj: Schwarzwaldský dort; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/schwarzwaldsky-dort  [On-line 07.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.