Ingredience
- vepřové maso (bůček, krkovice, kýta) 1 kg
- cibule 4 kusy
- kysané zelí 500 g
- sádlo 2 lžíce
- majoránka 1 špetka
- česnek 2 stroužky
- sójová omáčka 1 lžička
- worcester 1 lžička
- kmín 1 lžička
- mletá sladká červená paprika 1 lžíce
- pálivá paprička 2 kusy
- hladká mouka 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Cibulku osmahneme na sádle do zlatova, přidáme maso nakrájené na kostky a orestujeme je. Dodáme koření, podlijeme vodou a dusíme. Po půl hodině vaření přidáme zelí a vaříme dál. Když je vepřové měkké, zahustíme guláš moukou rozmíchanou ve vodě (nebo ve smetaně) a provaříme. Ochutnáme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo noky.
Zdroj: Segedínský guláš; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/segedinsky-gulas [On-line 01.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář