reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Segedínský guláš

Ingredience

  • vepřové maso (bůček, krkovice, kýta) 1 kg
  • cibule 4 kusy
  • kysané zelí 500 g
  • sádlo 2 lžíce
  • majoránka 1 špetka
  • česnek 2 stroužky
  • sójová omáčka 1 lžička
  • worcester 1 lžička
  • kmín 1 lžička
  • mletá sladká červená paprika 1 lžíce
  • pálivá paprička 2 kusy
  • hladká mouka 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Cibulku osmahneme na sádle do zlatova, přidáme maso nakrájené na kostky a orestujeme je. Dodáme koření, podlijeme vodou a dusíme. Po půl hodině vaření přidáme zelí a vaříme dál. Když je vepřové měkké, zahustíme guláš moukou rozmíchanou ve vodě (nebo ve smetaně) a provaříme. Ochutnáme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo noky.

Zdroj: Segedínský guláš; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/segedinsky-gulas [On-line 01.06.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.