reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Segedínský guláš

8 porcí

  • 800 g vepřové plece
  • 400 g libovější části vepřového bůčku
  • 120 g vepřového sádla
  • 300 g cibule
  • 4 bobkové listy
  • 5−6 lžic sladké mleté papriky
  • asi 1 l vody
  • 800 g kysaného zelí
  • drcený kmín
  • sůl
  • 1 syrová brambora
  • vinný ocet
  • 200 ml 33% smetany

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a okmínujeme. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatohněda, přidáme bobkový list, maso a důkladně opečeme. Poté vmícháme papriku a krátce osmahneme, zalijeme vodou, zamícháme a dusíme zvolna pod pokličkou doměkka. Přidáme pokrájené zelí, najemno nastrouhanou bramboru, povaříme 10 minut, zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme octem a solí.

Houskový knedlík

  • 6 housek nebo rohlíků
  • 80 g másla
  • 800 g hrubé mouky
  • 1 žloutek
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • 250 ml sodovky
  • sůl

Žemle nakrájíme na kostičky a opečeme na másle dozlatova.

Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutek, vejce, mléko, sodovku a vypracujeme hladké řidší těsto, do kterého vmícháme prochladlou žemli.

Z těsta vytvarujeme dva válečky a vaříme v osolené vodě 25 minut. Po uvaření nakrájíme na plátky a podáváme.

Zdroj: Segedínský guláš; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1557-segedinsky-gulas/  [On-line 07.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.