reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Segedínský guláš s domácím knedlíkem

Suroviny
Guláš:

  • vepřové maso 500 g
  • rohlík 2 ks
  • pár plátků špeku
  • větší cibule 2 ks
  • sůl 1 špetka
  • olej 2 lžíce
  • majoránka
  • česnek 4 stroužky
  • sůl
  • vejce 2 ks
  • kmín
  • pepř
  • sladká paprika
  • podmáslí 1 hrnek

Knedlíky:

  • polohrubá mouka 2 hrnky
  • kysané zelí

Osmahneme cibuli na oleji nebo sádle, maso nakrájíme na kostky a zatáhneme, přidáme propasírovaný česnek, majoránku, kmín, sůl, pepř, papriku a zalijeme horkou vodou a vaříme. Až je maso měkké, asi 15 minut před koncem přidáme kysané zelí a necháme 15 minut vařit. Zahustíme hotovou jíškou a dochutíme.

Knedlíky: do mísy dáme mouku a nakrájené rohlíky, sůl, 2 polévkové lžíce oleje, vejce, podmáslí, vše zamícháme, necháme přikryté ½ hodiny odležet. Po půl hodině dáme do osolené vařící vody uvařit asi na 20 minut.

Zdroj: Segedínský guláš s domácím knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/segedinsky-gulas-s-domacim-knedlikem  [On-line 28.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.