4 porce
- 500 g kapra
30 g cibule
250 g kysaného (sterilovaného) zelí
rybí (drůbeží) vývar
smetana
hladká mouka
zakysaná smetana
koření na ryby
sladká paprika
pálivá paprika
drcený kmín
olej (sádlo)
cukr
sůl
pepř
Na oleji či sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trochu cukru a kysané zelí, krátce orestujeme, zalijeme rybím nebo drůbežím vývarem, ochutíme drceným kmínem, sladkou a pálivou paprikou, pepřem, solí a necháme krátce provařit. Spolu s kostkami kapřího masa posypanými rybím kořením vaříme 2 až 3 minuty a pak zahustíme směsí mouky, vody a smetany. Necháme opět chvíli provařit a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Ideální přílohou je karlovarský knedlík.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/201-segedinsky-gulas-z-kapra/
Poslední tip, trik či komentář