Potřebujeme:
- 500 g mletého masa – ½ vepřové, ½ drůbeží,
- 200 ml kokosového mléka,
- ½ broskvového kompotu včetně šťávy,
- 1 černé pivo,
- 2 rohlíky,
- 1 cm zázvoru,
- 1 vejce,
- 1 lžíci medu,
- 1 lžíci pálivé hořčice,
- 1 lžičku mleté papriky
- 1 lžíci kari,
- kůru z ½ citrónu,
- 1 feferonku,
- 1 cibuli,
- sůl, pepř
Rohlíky nakrájíme, zalijeme půlkou kokosového mléka, přidáme vejce, citrónovou kůru, zázvor, hořčici, med, mleté maso, sůl, pepř, papriku a feferonku. Vše dobře promícháme a utvoříme dvě šišky. Dáme do trouby a pečeme 45 minut na 180 °C.
Mezitím si nakrájíme na kostičky broskve, cibuli, smícháme se šťávou z kompotu, kari, zbytkem kokosového mléka a pivem. Opepříme a osolíme. Po 30 minutách pečení maso vyndáme a do pekáče přidáme směs s broskvemi. Dáme zpět do trouby na zbylých 15 minut.
Upečenou sekanou vyndáme, omáčku rozmixujeme, dochutíme citrónovou šťávou a případně dosolíme. Nakonec přidáme nakrájené kousky broskve na měsíčky. Podáváme s basmati rýží.
Zdroj: Sekaná s broskvovou omáčkou na kari; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/sekana-s-broskvovou-omackou-na-kari.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář