reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sekaná s broskvovou omáčkou na kari

Potřebujeme:

  • 500 g mletého masa – ½ vepřové, ½ drůbeží,
  • 200 ml kokosového mléka,
  • ½ broskvového kompotu včetně šťávy,
  • 1 černé pivo,
  • 2 rohlíky,
  • 1 cm zázvoru,
  • 1 vejce,
  • 1 lžíci medu,
  • 1 lžíci pálivé hořčice,
  • 1 lžičku mleté papriky
  • 1 lžíci kari,
  • kůru z ½ citrónu,
  • 1 feferonku,
  • 1 cibuli,
  • sůl, pepř

Rohlíky nakrájíme, zalijeme půlkou kokosového mléka, přidáme vejce, citrónovou kůru, zázvor, hořčici, med, mleté maso, sůl, pepř, papriku a feferonku. Vše dobře promícháme a utvoříme dvě šišky. Dáme do trouby a pečeme 45 minut na 180 °C.

Mezitím si nakrájíme na kostičky broskve, cibuli, smícháme se šťávou z kompotu, kari, zbytkem kokosového mléka a pivem. Opepříme a osolíme. Po 30 minutách pečení maso vyndáme a do pekáče přidáme směs s broskvemi. Dáme zpět do trouby na zbylých 15 minut.

Upečenou sekanou vyndáme, omáčku rozmixujeme, dochutíme citrónovou šťávou a případně dosolíme. Nakonec přidáme nakrájené kousky broskve na měsíčky. Podáváme s basmati rýží.

Zdroj: Sekaná s broskvovou omáčkou na kari; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/sekana-s-broskvovou-omackou-na-kari.html [On-line 06.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.