reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Selečí pečínka – Spanferkelbraten

10 porcí

  • 1 selátko o váze 4−5 kg
  • 5 mrkví
  • 5 stonků řapíkatého celeru
  • 3 cibule
  • 1 palička česneku
  • 200 g másla
  • 6 bobkových listů
  • kmín
  • sůl
  • středně pálivá německá hořčice
  • 1 l hovězího vývaru

Selátko naporcujeme a kůži nařežeme, osolíme, okmínujeme a na stranách bez kůže potřeme hořčicí.

Zeleninu nakrájíme nahrubo a na másle ji opečeme dozlatova, přidáme bobkový list a kmín.

Maso vyskládáme do pekáče, pokryjeme opečenou zeleninou, podlijeme silným hovězím vývarem a při 175 °C pečeme doměkka.

Vypečenou šťávu z masa a zeleniny scedíme, vydusíme, dochutíme hořčicí a případně solí.

Podáváme s houskovým knedlíkem, přeléváme šťávou.

Houskový knedlík

6 porcí

  • 2 starší rohlíky
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 2 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 200 ml sodovky

Rohlíky nakrájíme na kostičky a můžeme je na pánvi nebo v troubě ještě vysušit.

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, vejci a sodovkou. Vymícháme hladké těsto, do kterého vpracujeme rohlíkové kostičky, a necháme dvacet minut odležet.

Pomocí navlhčených rukou vytvarujeme dvě šišky, které ihned vhodíme do vroucí osolené vody. Nelekneme se, těsto není tuhé, pracujeme s lehkostí, avšak rychle. Vaříme dvacet minut, v polovině doby varu knedlíky otočíme. Po vyjmutí krájíme na plátky.

Zdroj: Selečí pečínka – Spanferkelbraten; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1633-seleci-pecinka-spanferkelbraten/  [On-line 17.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.