reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Selské závitky

Ingredience

  • zadní hovězí 1 kg
  • naložené bílé zelí 150 g
  • anglická slanina 1 balení
  • sádlo (dle potřeby) 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • hladká mouka na obalení 1 dávka

houskový knedlík:

  • voda nebo mléko 300 ml
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 lžička
  • polohrubá mouka 500 g
  • sušené droždí 1 lžička
  • tvrdší rohlíky (na kostičky) 2 kusy

1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, mírně opepříme.

2. Uděláme směs, kterou závitky naplníme. Orestujeme anglickou slaninu a přidáme kyselé zelí, které chvíli podusíme.

3. Plátky masa naplníme zelím se slaninou. Zabalíme, pečlivě svážeme provázkem a obalíme v hladké mouce.

4. Na sádle osmažíme cibulku, na které opečeme závitky. Mírně je podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Mouka šťávu zahustí. Pokud chceme omáčku hustší nebo je jí málo, nastavíme ji vodou či vývarem s troškou mouky a znovu provaříme.

5. Na knedlík vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Vytvoříme dvě šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Po deseti minutách je otočíme.

Zdroj: Selské závitky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/selske-zavitky [On-line 28.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.