reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Selský sendvič s vepřovými špalíčky

Ingredience pro přípravu receptu:
Vepřové špalíčky

  • 600 g – vepřová pečeně
  • 250 g – anglická slanina
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Pomazánka

  • 8 krajíců – chleba
  • 100 g – rokfór nebo niva
  • 50 g – máslo
  • 1 kus – řapíkatý celer
  • 50 g – ořechová jádra

Pečeni nakrájíme na špalíky, obalíme slaninou a na pečicím papíru upečeme v troubě při 180 °C doměkka. Po upečení ještě nakrájíme. V misce mícháme vidličkou změklé máslo s rokfórem, dokud nevznikne mazlavá směs. Omyjeme řapíkatý celer, osušíme ho a nakrájíme ho na drobné kostičky. Nahrubo nadrtíme ořechová jádra. Vmícháme to vše do pomazánky. Namažeme krajíce chleba směsí másla a rokfóru. Přidáme maso a přikryjeme zbývajícími čtyřmi krajíci chleba. Zabalíme sendviče do fólie a uchováme je v chladnu až do konzumace.

Zdroj: Selský sendvič s vepřovými špalíčky; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/selsky-sendvic-s-veprovymi-spalicky.html [On-line 26.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.