Ingredience pro přípravu receptu:
Vepřové špalíčky
- 600 g – vepřová pečeně
- 250 g – anglická slanina
- olivový olej
- sůl
- pepř
Pomazánka
- 8 krajíců – chleba
- 100 g – rokfór nebo niva
- 50 g – máslo
- 1 kus – řapíkatý celer
- 50 g – ořechová jádra
Pečeni nakrájíme na špalíky, obalíme slaninou a na pečicím papíru upečeme v troubě při 180 °C doměkka. Po upečení ještě nakrájíme. V misce mícháme vidličkou změklé máslo s rokfórem, dokud nevznikne mazlavá směs. Omyjeme řapíkatý celer, osušíme ho a nakrájíme ho na drobné kostičky. Nahrubo nadrtíme ořechová jádra. Vmícháme to vše do pomazánky. Namažeme krajíce chleba směsí másla a rokfóru. Přidáme maso a přikryjeme zbývajícími čtyřmi krajíci chleba. Zabalíme sendviče do fólie a uchováme je v chladnu až do konzumace.
Zdroj: Selský sendvič s vepřovými špalíčky; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/selsky-sendvic-s-veprovymi-spalicky.html [On-line 26.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář