Suroviny:
- kuskus
- krevety
- kalamáry
- mušle vongole
- slávky
- čerstvý tuňák
- hlavy z ryb
- rajčata
- 1/2 cibule
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- petrželka
- koriandr
- olivový olej
- pepř
- mořská sůl
- sůl
V kastrůlku uvařte vývar ze skořápek krevet, zbytků ryb a rajčat. V dalším hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájený česnek. Přidejte půlku cibule vkuse, nakrájenou chilli papričku a nakrájená chapadla kalamárů. Osolte, opepřete, nechte chvíli restovat, potom zalijte naběračkou vývaru z ryb a 10 minut povařte. Pak přidejte očištěné slávky a vongole. Až se mušle otevřou, vyndejte je stranou na talíř. Neotevřené mušle vyhoďte.
Teď vložte do hrnce nakrájené kalamáry, tuňáka a očištěné krevety. Promíchejte, přisypte petrželku a na závěr čerstvý koriandr a uvařené mušle.
Kuskus zalijte vývarem z ryb, přikryjte a nechte nasát. Pak ho přidejte k mořským plodům, dochuťte mořskou solí, nandejte na talíř, pokapejte olivovým olejem, ozdobte koriandrem a podávejte.
Zdroj: SICILSKÝ KUSKUS S MOŘSKÝMI PLODY; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-9-dilu [On-line 23.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář