Ingredience
- vývar ze slepice 2 l
- půl hlávky zelí 1 dávka
- čínské houby (jidášovo ucho) 1 hrst
- sójová omáčka 1 lžíce
- polévkové koření dle chuti 1 dávka
- kari 1 špetka
- skleněné nudle 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Ze zelí si oddělíme listy, které natrháme nebo nakrájíme na čtverce a spaříme ve vroucí vodě. Scedíme. Do vývaru ze slepice pak přidáme toto zelí, špetkou kari, lžíci sójové omáčky. Čínské houby namočíme, až nabobtnají, a poté je převaříme. Skleněné nudle spaříme. Houby nakrájíme a společně s nudlemi vložíme do polévky. Pokud je třeba, ještě dochutíme. Osolíme a opepříme.
Zdroj: Silný slepičí vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/silny-slepici-vyvar-0 [On-line 05.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář