reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Skopové koleno na hřebíčku se zelím dušeným na víně a šťouchanými bramborami s červenou cibulkou – doporučujeme podávat s vínem

4 porce

  • 4 skopová kolena
  • 30 dkg červeného zelí
  • 2 dl vína
  • 40 dkg brambor
  • 4 červené cibule
  • 20 ks hřebíčku
  • 2 dl oleje
  • směs koření na skopové maso
  • 0,3 litru masového vývaru
  • kmín
  • rozmarýn
  • ocet
  • krystalový cukr

Očištěná skopová kolena propícháme hřebíčkem a maso posypeme směsí koření a rozmarýnem. Vložíme na pekáč, vedle položíme na kolečka nakrájenou červenou cibuli, podlijeme masovým vývarem a vínem Pinot Noir a na 15 až 20 minut vložíme péct do trouby předehřáté na 220 °C.

Po uplynutí této doby stáhneme teplotu na 170 °C, pekáč přikryjeme alobalem a maso necháme asi hodinu a půl dál péct v troubě. Maso během pečení samozřejmě průběžně kontrolujeme.

Až maso změkne, odstraníme alobal a kolena dopečeme dokřupava.

Připravíme dušené zelí: na malém množství oleje zkaramelizujeme cukr, osmahneme na něm rozpůlenou červenou cibuli a potom také nakrájené zelí. Osolíme, opepříme a přisypeme kmín.

Než bude zelí hotové, přilijeme víno Pinot Noir a ochutíme octem.

Šťouchané brambory s cibulkou připravíme obvyklým způsobem: zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme uvařené, mírně osolené, rozmačkané brambory. Osolíme, opepříme a během několika minut osmahneme.

Na talíř servírujeme tak, že nejprve položíme doprostřed kopeček směsi šťouchaných brambor s cibulkou, potom položíme maso a vedle upravíme dušené zelí.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3610

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.