6 porcí
- 500 g mletého vepřového masa (libovější, např. z plece)
- 150 g tepelně neupravené slaniny
- 2 šalotky
- 1 vejce
- 30 g strouhanky
- 1 hrst sekané šalvěje
- 1 hrst sekané plocholisté petržele
- sůl
- černý pepř
- 6 vajec uvařených natvrdo
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce na obalení
- 100 g obyčejné nebo panko strouhanky
- slunečnicový olej na smažení
Na podávání
- 6 lžic majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- citronová šťáva
- listy salátu
Mleté maso smícháme s na kostičky nakrájenou slaninou, šalotkou, vejcem, nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem.
Oloupaná vejce obalíme v mouce, poté v masové směsi (asi 0,5 cm silné), opět obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance.
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje pozvolna dozlatova. Po usmažení vyjmeme, odložíme na savý papír a podáváme s majonézou ochucenou dijonskou hořčicí a citronovou šťávou, doplníme listovým salátem.
Zdroj: Skotské vejce; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1692-skotske-vejce/ [On-line 08.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář