reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Skotské vejce

6 porcí

  • 500 g mletého vepřového masa (libovější, např. z plece)
  • 150 g tepelně neupravené slaniny
  • 2 šalotky
  • 1 vejce
  • 30 g strouhanky
  • 1 hrst sekané šalvěje
  • 1 hrst sekané plocholisté petržele
  • sůl
  • černý pepř
  •  6 vajec uvařených natvrdo
  • 50 g hladké mouky
  • 2 vejce na obalení
  • 100 g obyčejné nebo panko strouhanky
  • slunečnicový olej na smažení

Na podávání

  • 6 lžic majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • citronová šťáva
  • listy salátu

Mleté maso smícháme s na kostičky nakrájenou slaninou, šalotkou, vejcem, nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem.

Oloupaná vejce obalíme v mouce, poté v masové směsi (asi 0,5 cm silné), opět obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance.

Smažíme ve vyšší vrstvě oleje pozvolna dozlatova. Po usmažení vyjmeme, odložíme na savý papír a podáváme s majonézou ochucenou dijonskou hořčicí a citronovou šťávou, doplníme listovým salátem.

Zdroj: Skotské vejce; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1692-skotske-vejce/  [On-line 08.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.