Suroviny
- kakao 4 lžíce
- vejce 7 ks
Domácí vanilková zmrzlina
- smetana ke šlehání 2 ks
- kondenzované mléko 1 ks
- cukr 140 g
- smetana ke šlehání (33%) 1 ks
- vanilkový lusk 1 ks
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao a lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme na plech s pečicím papírem. Pečeme při vysoké teplotě 5-7 minut. Poté posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladit. Potřeme ušlehanou šlehačkou, smotáme a dáme ztuhnout do chladu.
Na zmrzlinu si ušleháme šlehačku společně s vanilkovým luskem dotuha. Pomalu přidáváme kondenzované mléko, podle toho, jak to chceme sladké. Dáme do mrazáku a po hodině promícháme a necháme dále chladit. Podáváme s roládou.
Zdroj: Sladká tečka nakonec s domácí zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladka-tecka-nakonec-s-domaci-zmrzlinou [On-line 02.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář