reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sladká vánoční kometa

Suroviny

  • hořká čokoláda
  • bramborový či rýžový škrob
  • mléko 300 ml
  • smetana ke šlehání (33% tuku)
  • pravý vanilkový lusk
  • žloutek 3-4 ks
  • hrušky 2 ks
  • jablko 2 ks
  • skořicový cukr
  • vanilkový cukr
  • voda

Nejdříve si připravíme vanilkovou domácí zmrzlinu. Do mléka si dáme 1 pudingový prášek, cukr, vanilkový lusk rozřízneme a vydlabaná semínka povaříme s mlékem a vanilkovým práškem. Až nám krém zhoustne, odstavíme, aby se krém nevařil, a vmícháme do krému žloutky. Pak necháme ztuhnout a vychladit.

V jiné misce si vyšleháme ze smetany šlehačku a pak vmícháváme připravený vanilkový krém. Vznikne nám hustý nadýchaný krém, který dáme potom do mrazáku. Zmrzlinu pak zhruba každých 20 minut promícháváme tak, aby zmrzlina byla lehká a nadýchaná. Zatím si na pánev nakrájíme a opečeme na másle na plátky nakrájené hrušky a jablka. Podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Pak přidáme skořicový a vanilkový cukr a velmi mírně necháme zkaramelizovat.

Na talíř si pak připravíme a nazdobíme čokoládou tvar komety(čokoládu rozpustíme ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě), na kterou pak dáme 1 kopeček připravené domácí zmrzliny (cca po 2 hodinách) a na ni dáme plátek hrušky a jablka, můžeme použít i nashi a přelijeme skořicovo-vanilkovou šťávou a ozdobíme listem bazalky. A ke zmrzlině podáme jako doplněk a ozdobu na talíř podáváme vánoční cukroví.

Zdroj: Sladká vánoční kometa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladka-vanocni-kometa  [On-line 19.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.