reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sladké dekorum

Suroviny

  • krupicový cukr 100-150 g
  • mleté mandel 200 g
  • bílek 5 ks
  • mascarpone 1 ks
  • zakysaná smtana 1 ks
  • mandlové aroma nebo likér pár kapek
  • vanilkový cukr
  • čerstvé jahody 250 g
  • máslo a kokos na vymazání formy

Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme najemno nastrouhané mandle a jemně vmícháme. Mezitím si předehřejeme troubu na 140 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na formu naklademe těsto, které dáme na asi 30 minut do předehřáté trouby. Poté troubu vypneme, otevřeme a koláč necháme pozvolna dojít. Vychladlý korpus potřeme směsí z mascarpone, zakysané smetany, vanilkového cukru a aroma. Poklademe jahodami či jiným ovocem a dáme ztuhnout do lednice.

Zdroj: Sladké dekorum; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/keslad-rumkode-sladke-dekorum  [On-line 06.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.