Ingredience
- bebe sušenky světlé 1 balení
- bebe sušenky tmavé 1 balení
- malá zakysaná smetana 3 kelímky
- vanilkový cukr 4 sáčky
- čokoláda na vaření 200 g
- smetana ke šlehání 150 ml
- čerstvé jahody 250 g
- ztužovač šlehačky 1 kus
Všechny zakysané smetany smícháme se třemi vanilkovými cukry a touto směsí na alobal střídavě postupně slepujeme sušenky. Zbytkem krému potřeme celý slepený obdélník, dezert zabalíme do alobalu a dáme alespoň na tři hodiny vychladit. 200 ml smetany smícháme s jedním vanilkovým cukrem a ztužovačem, vyšleháme pevnou šlehačku na ozdobení. Dalších 150 ml smetany zahřejeme v kastrůlku, nalámeme do ní čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Dezert krájíme našikmo, vytvoří se hezká pruhovaná mozaika. Porce ozdobíme šlehačkou a pocákáme rozpuštěnou čokoládou, nakonec přidáme rozpůlené jahody.
Zdroj: Sladké pokušení; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladke-pokuseni [On-line 04.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář