Piškot
- vejce 3 kusy
- cukr krystal 90 g
- hladká mouka 120 g
- kakao 1 lžíce
Náplň
- 35% smetana na šlehání 1 l
- malinový stabilizátor 100 g
- ovoce na ozdobení 1 dávka
Vejce ušleháme vejce s cukrem dotuha přisypeme mouku s kakaem. Dáme péct do kulaté formy na 180°C tak na 5 minut, poté stáhneme na 120°C a dopečeme. Po vychladnutí natřeme ochucenou šlehačkou s ovocem a na to ještě bílou šlehačkou, Dáme vychladit a na servírování ozdobíme ovocem.
Na ochucenou šlehačku ušleháme litr šlehačky a půlku odebereme. Připravíme si strabilizátor (možno nahradit marmeládou), který smícháme s vodou a poté vmícháme šlehačku. Druhou půlku šlehačky si necháme na druhé patro.
Zdroj: Sladké překvapení; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladke-prekvapeni [On-line 17.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář