Suroviny
Těsto
- hladká mouka 250 g
- máslo 125 g
- vlažná voda 5 lžic
- sůl špetka
Náplň
- parmská šunka 200 g
- smetana (33%) 220 ml
- vejce 3 ks
- čedar/gouda 100 g
- jarní cibulka 2 ks
- muškátový oříšek špetka
- sůl
- pepř
- řeřicha na ozdobu
Těsto: Z uvedených surovin uhněteme těsto, aby se nelepilo. Necháme je v lednici přibližně dvě hodiny uležet. Pak vytvarujeme do formy, zatížíme fazolemi nebo hrachem a pečeme 20 minut. Po upečení odstraníme luštěniny, přidáme náplň a pečeme dalších 20 – 25 minut.
Náplň: Orestujeme parmskou šunku s jarní cibulkou. V míse rozšleháme vejce, smetanu, půlku sýra a přidáme orestovanou parmskou šunku s jarní cibulkou. Vše promícháme a vlijeme do formy na těsto. Posypeme po celém povrchu druhou polovinu sýra a pečeme zbylých 20 – 25 minut při 200 stupních C.
Zdroj: Slaný koláč s parmskou šunkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slany-kolac-s-parmskou-sunkou [On-line 17.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář