Ingredience
na těsto:
- dva a čtvrt hrnku hladké mouky 1 dávka
- celé máslo 1 kus
- půl hrnku vody 1 dávka
- sůl 1 špetka
na první náplň:
- plátky šunky 1 g
- plátky ementálu či eidamu 1 dávka
- kečup 1 dávka
- tuňák ve vlastní šťávě 1 kus
- olivy 1 dávka
- olivový olej na pomazání 1 dávka
na druhou náplň:
- uvařené kysané zelí (zbytky) 1 dávka
- plátky anglické slaniny 1 dávka
- plátky uzeného eidamu 1 dávka
- trocha chilli 1 dávka
mungo salátek:
- výhonky mungo 1 balení
- vejce 2 kusy
- bílý jogurt 1 kus
- šťáva z jednoho citronu 1 dávka
- eidam 50 g
- sůl a pepř 1 špetka
- cukr 1 špetka
1. Z ingrediencí na těsto si podle osvědčeného postupu vypracujeme lístkové těsto a necháme ho odležet. Pak si ho naporcujeme a z každého kousku vyválíme slabší plát. První závin potřeme kečupem, posypeme kořením, oba pak poklademe potřebnými ingrediencemi. U druhého závinu začneme zelím. Záviny dáme na pekáč a potřeme trochou olivového oleje. Pečeme do zlatova a hlídáme, aby se záviny nepřipálily.
2. Vejce na salátek mungo i uvaříme natvrdo a nakrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Všechny ingredience promícháme s bílým jogurtem, dochutíme a necháme vychladit a odležet.
Zdroj: Slaný závin dvou chutí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slany-zavin-dvou-chuti-0 [On-line 23.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář