reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Talian pork

Ingredience

  • vepřová kotleta bez kosti 4 kusy
  • čtyři kousky krkovice bez kosti 1 dávka
  • cibule 3 kusy
  • rajčata 5 kusů
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • niva 60 g
  • bazalka 1 dávka
  • oregano 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • brambory pro pět osob 1 dávka
  • adžika 1 špetka

1. Maso trochu naklepeme, osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na středně silná kolečka a poklademe jí pekáč. Na cibuli naskládáme maso, na maso dáme rajčata nakrájená na kolečka – ale s množstvím to nepřeháníme! Trošku osolíme, pro chuť posypeme bazalkou a oreganem a dáme péct asi na 180 stupňů. Až bude maso téměř měkké, pekáč zalijeme smetanou a necháme dopéct. Nakonec postrouháme trochou nivy (nebo jiného oblíbeného sýra) a necháme v troubě ještě pět minut gratinovat.

2. Na přílohu zvolíme nové brambory, které jen dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Steré brambory oškrábeme. Měsíčky vyskládáme na plech a posypeme adžikou, bylinkami, posolíme. Zakapeme olivovým olejem a pečeme asi na 220 stupňů 15-20 minut.

Zdroj: Talian pork; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/talian-pork [On-line 23.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.