reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slaný závin dvou chutí

Ingredience
na těsto:

  • dva a čtvrt hrnku hladké mouky 1 dávka
  • celé máslo 1 kus
  • půl hrnku vody 1 dávka
  • sůl 1 špetka

na první náplň:

  • plátky šunky 1 g
  • plátky ementálu či eidamu 1 dávka
  • kečup 1 dávka
  • tuňák ve vlastní šťávě 1 kus
  • olivy 1 dávka
  • olivový olej na pomazání 1 dávka

na druhou náplň:

  • uvařené kysané zelí (zbytky) 1 dávka
  • plátky anglické slaniny 1 dávka
  • plátky uzeného eidamu 1 dávka
  • trocha chilli 1 dávka

mungo salátek:

  • výhonky mungo 1 balení
  • vejce 2 kusy
  • bílý jogurt 1 kus
  • šťáva z jednoho citronu 1 dávka
  • eidam 50 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • cukr 1 špetka

1. Z ingrediencí na těsto si podle osvědčeného postupu vypracujeme lístkové těsto a necháme ho odležet. Pak si ho naporcujeme a z každého kousku vyválíme slabší plát. První závin potřeme kečupem, posypeme kořením, oba pak poklademe potřebnými ingrediencemi. U druhého závinu začneme zelím. Záviny dáme na pekáč a potřeme trochou olivového oleje. Pečeme do zlatova a hlídáme, aby se záviny nepřipálily.

2. Vejce na salátek mungo i uvaříme natvrdo a nakrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Všechny ingredience promícháme s bílým jogurtem, dochutíme a necháme vychladit a odležet.

Zdroj: Slaný závin dvou chutí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slany-zavin-dvou-chuti-0 [On-line 23.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.