reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šlehačková bublanina

Potřebujeme:

  • 200 g ovoce
  • 4 vejce,
  • 300 g polohrubé mouky,
  • 200 g moučkového cukru,
  • 250 ml smetany ke šlehání,
  • 1 vanilkový cukr,
  • polovinu balíčku prášku do pečiva

Vejce vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do husté pěny. Postupně za stálého šlehání přiléváme smetanu a pak lehce vmícháme mouku prosetou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Na povrch těsta rozložíme ovoce. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 45 minut.

Zdroj: Šlehačková bublanina; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/slehackova-bublanina-13-5-2015.html [On-line 17.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.