Potřebujeme:
- 200 g ovoce
- 4 vejce,
- 300 g polohrubé mouky,
- 200 g moučkového cukru,
- 250 ml smetany ke šlehání,
- 1 vanilkový cukr,
- polovinu balíčku prášku do pečiva
Vejce vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do husté pěny. Postupně za stálého šlehání přiléváme smetanu a pak lehce vmícháme mouku prosetou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Na povrch těsta rozložíme ovoce. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 45 minut.
Zdroj: Šlehačková bublanina; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/slehackova-bublanina-13-5-2015.html [On-line 17.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář