reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šlehačková TMA

Ingredience

  • máslo 125 g
  • tabulka hořké čokolády 1 kus
  • vejce 4 kusy
  • sůl 1 špetka
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • krystalový cukr 300 g
  • hladká mouka 135 g
  • půl kypřícího prášku 1 dávka
  • vlašské ořechy 2 hrsti
  • rozinky v rumu 4 lžíce
  • skořice 1 špetka
  • nastrouhaná jablka 2 kusy
  • smetana ke šlehání 1 kus

1. Vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Opatrně vmícháme rozpuštěnou zchladlou čokoládu a postupně zašleháváme vejce.

2. Ve větší míse spojíme prosátou mouku se špetkou soli, kypřicím práškem a skořicí. Do mouky přidáme nastrouhaná jablka, rozinky a ořechy tak, aby se vše obalilo v ochucené mouce (při pečení pak tyto tuhé přísady nespadnou na dno). Tuto směs přidáme do čokoládové pěny a velmi dobře promícháme. Těsto nalijeme do vysypané formy (formiček) a pečeme asi 40minut při 170°C. Po vystydnutí zdobíme vyšlehanou šlehačkou (ideálně necháme dobře vychladit).

3. Káva Neapol:Do umleté zrnkové kávy přidáme půl lžičky holandského kakaa a špetku skořice. Směs zalijeme vroucí vodou do tří čtvrtin sklenice a ozdobíme šlehačkou, kterou na závěr posypeme krystalovým cukrem.

Zdroj: Šlehačková TMA; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slehackova-tma [On-line 24.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.