4−6 porcí
- 600 g uvařených brambor bez slupky
- 50 g másla
- 100 ml mléka
- 4 vejce
- 100 g uzeného sýra
- 2 cibule
- 50 g sádla
- 400 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička chilli
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 2 lžičky majoránky
- sůl
- sádlo na vymazání formy
Brambory vyšleháme s ohřátým mlékem a rozpuštěným máslem dohladka, vmícháme vejce, nastrouhaný sýr a ochutíme solí.
Na kostičky nakrájenou cibuli opečeme na sádle dosklovata, vmícháme maso, nasekaný česnek, opečeme, ochutíme chilli, paprikou a majoránkou, podle chuti dosolíme.
Zapékací formu vymažeme sádlem, na dno poklademe poloviční dávku kaše, pokryjeme vrstvou mletého masa, završíme opět vrstvou kaše.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 30−40 minut.
Zdroj: Šlehaná bramborová kaše zapečená s mletým masem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1538-slehana-bramborova-kase-zapecena-s-mletym-masem/ [On-line 01.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář