reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šlehaná krupicová kaše s mandlemi

Suroviny

  • plnotučné mléko 500 ml
  • vanilkový cukr 60 g
  • vejce 2 ks
  • želatina 4 plátky
  • krupice 70 g
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • cukr krupice 200 g
  • trochu citronové kůry
  • mandle na ozdobu

Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Namočte si plátky želatiny. Zahřejte mléko s krupicí a nechte asi minutu povařit. Do vzniklé a ještě velmi teplé, ne však horké kaše přimíchejte žloutky a již nabobtnalou želatinu a nastrouhanou citronovou kůru. Velmi dobře promíchejte. Vyšlehejte bílky s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny a pomalu vmíchejte do takřka studené kaše.

Celou směs nechte nejméně čtyři hodiny vychladnout a
ztuhnout. Potom ze smetany vyšlehejte šlehačku a opatrně přimíchejte do ztuhlé kaše.
Při servírování ozdobte lupínky z loupených mandlí.

Zdroj: Šlehaná krupicová kaše s mandlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slehana-krupicova-kase-s-mandlemi  [On-line 05.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.