Suroviny
- plnotučné mléko 500 ml
- vanilkový cukr 60 g
- vejce 2 ks
- želatina 4 plátky
- krupice 70 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- cukr krupice 200 g
- trochu citronové kůry
- mandle na ozdobu
Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Namočte si plátky želatiny. Zahřejte mléko s krupicí a nechte asi minutu povařit. Do vzniklé a ještě velmi teplé, ne však horké kaše přimíchejte žloutky a již nabobtnalou želatinu a nastrouhanou citronovou kůru. Velmi dobře promíchejte. Vyšlehejte bílky s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny a pomalu vmíchejte do takřka studené kaše.
Celou směs nechte nejméně čtyři hodiny vychladnout a ztuhnout. Potom ze smetany vyšlehejte šlehačku a opatrně přimíchejte do ztuhlé kaše. Při servírování ozdobte lupínky z loupených mandlí.
Zdroj: Šlehaná krupicová kaše s mandlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slehana-krupicova-kase-s-mandlemi [On-line 05.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář