reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepice na paprice

  • 1 slepice (cca 1,5 kg)
    1 citron
    1,5 l vývaru
    200 g másla
    500 g cibule
    30 g mleté sladké papriky
    0,5 l smetany na šlehání
    sůl

na jíšku:

  • 150 g hladké mouky
    100 g másla

Slepici naporcujeme, zbavíme kůže, zakapeme citronovou šťávou a dáme do chladu nejlépe přes noc zaležet. Z odřezků a kůže uděláme vývar. Až se maso zaleží, připravíme si základ omáčky: na másle orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme papriku a jak začne pěnit, okamžitě ji zalijeme připraveným vývarem, aby nezhořkla. Slepici nasolíme, vložíme do vroucího základu a pod pokličkou dusíme tak dlouho, dokud nezměkne. Poté maso vyjmeme, základ zahustíme máslovou jíškou, krátce provaříme, přilijeme smetanu, opět krátce provaříme a je-li třeba, dosolíme. Chceme-li omáčku skutečně jemnou, můžeme ji promixovat. Na závěr v ní prohřejeme maso a podáváme třeba s rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/436-slepice-na-paprice/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.