reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí polévka s kedlubnami

Ingredience

  • slepice 1 kus
  • cibule 2 kusy
  • kedlubny 3 kusy
  • máslo 2 lžíce
  • hladká mouka 2 lžíce
  • nasekaná petrželka 1 hrst
  • sůl a čerstvě namletý pepř 1 špetka

1. Osolíme litr a půl vody, kterou přivedeme k varu. Vložíme slepici a neoloupanou cibuli. Vaříme dvě hodiny, v průběhu vaření sbíráme nahromaděnou pěnu.

2. Kedlubny nakrájíme na centimetrové kostky. Když je slepice uvařená, vyjmeme ji z vývaru. Slepičí vývar přecedíme a odstraníme tuk. Do takto vyčištěného vývaru přidáme zeleninu a vaříme asi dvacet minut. Mezitím slepici stáhneme z kůže a připravíme si maso do polévky.

3. V misce si smícháme máslo s moukou a vytvoříme tzv. francouzskou kuličku, kterou vložíme do polévky a vaříme dalších 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku a podáváme.

Zdroj: Slepičí polévka s kedlubnami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-polevka-s-kedlubnami [On-line 21.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.