Ingredience
- slepice 1 kus
- kořenová zelenina 1 kg
- cibule 1 kus
- rajče 1 kus
- česnek dle chuti 1 dávka
- petrželka 1 dávka
- divoké koření (bobkový list, celý černý pepř, nové koření) 1 dávka
- sůl 1 špetka
drůbeží knedlíčky:
- obrané maso z uvařené slepice 1 dávka
- strouhanka 1 hrst
- hladká mouka 1 lžíce
- majoránka 1 lžička
- vejce 1 kus
- česnek 2 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
zeleninová tartelka
- vejce 1 kus
- kostičky uvařené polévkové zeleniny 1 dávka
- petrželka 1 dávka
- hladká mouka dle potřeby 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Dáme do vody vařit slepici, mírně osolíme, sbíráme pěnu. Vložíme zeleninu a koření a vaříme doměkka. Dochutíme solí.
2. Na knedlíčky obereme drůbeží maso a najemno je nasekáme. Přidáme mouku, česnek, majoránku, sůl, pepř, celé vejce. Vytvarujeme knedlíčky a dáme je zavařit asi na pět minut.
3. Zeleninová tartaletka: Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme vejce a nasekanou petrželku, poprášíme moukou, osolíme, opepříme a dáme zapéct do menších formiček do trouby, aby vejce ztuhlo. Podáváme k polévce.
Zdroj: Slepičí vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-0 [On-line 19.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář