reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí vývar s játrovými nočky

na vývar:

  • slepice
    celer
    mrkev
    petržel
    cibule
    celý pepř
    nové koření
    sůl
    snítka petržele (na ozdobu)

na játrové nočky:

  • 250 g drůbežích jater
    300 g kuřecích prsíček
    9 lžic strouhanky
    mléko
    4 žloutky
    petrželka
    majoránka
    česnek
    sůl
    pepř

Slepici, rozkrojenou na čtvrtky, zalijeme studenou vodou a vaříme tak dlouho, dokud na hladinu nevystoupí pěna, kterou sebereme. Přidáme sůl, celý pepř a nové koření, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, a dále vaříme 2 až 3 hodiny. Až slepice změkne, polévku scedíme a v čirém vývaru zavařujeme játrové nočky. Na ty rozmixujeme drůbeží játra s kuřecími prsíčky, do nich vmícháme strouhanku, namočenou v mléce, trochu soli, pepře a majoránky, žloutky, nasekanou petržel a prolisovaný česnek. Směs pořádně promícháme a necháme asi hodinu zaležet v ledničce. Poté z ní tvarujeme pomocí dvou lžic malé nočky, které vaříme v mírně vroucím vývaru, dokud nevyplavou na hladinu. Kromě nočků do polévky přidáme obrané slepičí maso a kostičky kořenové zeleniny. Ozdobíme snítkou zelené petrželky.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/101-slepici-vyvar-s-jatrovymi-nocky/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.