reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí vývar

Ingredience

  • slepice 1 kus
  • kořenová zelenina 1 kg
  • cibule 1 kus
  • rajče 1 kus
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • petrželka 1 dávka
  • divoké koření (bobkový list, celý černý pepř, nové koření) 1 dávka
  • sůl 1 špetka

drůbeží knedlíčky:

  • obrané maso z uvařené slepice 1 dávka
  • strouhanka 1 hrst
  • hladká mouka 1 lžíce
  • majoránka 1 lžička
  • vejce 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka

zeleninová tartelka

  • vejce 1 kus
  • kostičky uvařené polévkové zeleniny 1 dávka
  • petrželka 1 dávka
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Dáme do vody vařit slepici, mírně osolíme, sbíráme pěnu. Vložíme zeleninu a koření a vaříme doměkka. Dochutíme solí.

2. Na knedlíčky obereme drůbeží maso a najemno je nasekáme. Přidáme mouku, česnek, majoránku, sůl, pepř, celé vejce. Vytvarujeme knedlíčky a dáme je zavařit asi na pět minut.

3. Zeleninová tartaletka: Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme vejce a nasekanou petrželku, poprášíme moukou, osolíme, opepříme a dáme zapéct do menších formiček do trouby, aby vejce ztuhlo. Podáváme k polévce.

Zdroj: Slepičí vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-0 [On-line 19.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.