reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sloní žrádlo, domácí pečivo

Suroviny

  • šunkový salám 500 g
  • kyselé okurky 1 sklenice
  • větší cibule 1 kus
  • půl lžičky octa 1 dávka
  • olej 1 lžíce
  • chilli omáčka 1 lžička
  • půl lžičky soli 1 dávka
  • velký rajský protlak 1 kus
  • cukr 2 lžičky
  • hořčice 1 lžíce
  • majonéza 250 g

na domácí rohlíčky:

  • hladká mouka 600 g
  • vlažné mléko 300 ml
  • droždí 40 g
  • rostlinný tuk 150 g
  • vejce 1 kus
  • cukr 1 lžička
  • sůl 1 lžička

Plátky salámu nakrájíme na nudličky, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a kyselou okurku. Spojíme se zálivkou, kterou připravíme z oleje, octa, protlaku, hořčice, soli, cukru a chilli. Tyto suroviny za stálého míchání krátce povaříme, až vytvoří dokonale hladkou hmotu. Zalijeme jí salám s cibulí a okurky. Po vychladnutí vmícháme majolku a dáme do chladničky, nejlépe do druhého dne.

Na domácí pečivo si z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí ho smícháme s moukou, tukem, vejcem, mlékem, solí a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme ho na čtyři části a každou vyválíme na 4 mm tenký plát do kruhu. Překrojíme křížem na osm dílů v podobě trojúhelníků a svineme od nejširší strany. Vytvarujeme rohlíky a necháme je kynout. Po vykynutí potřeme vejcem, můžeme posypat hrubou solí, mákem nebo kmínem. Pečeme asi 25 minut ve vyhřáté troubě.

Zdroj: Sloní žrádlo, domácí pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sloni-zradlo-domaci-pecivo  [On-line 24.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.