reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sloní žrádlo

Suroviny

  • dietní salám 300 g
  • sterilované okurky 2-3 ks
  • menší cibule 1 ks
  • sterilovaná paprika 1 ks
  • olej 2 lžíce
  • hořčice 1 lžíce
  • kečup 3 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • feferonky dle chuti

Domácí pečivo

  • polohrubá mouka 0,5 kg
  • vejce 2 ks
  • droždí
  • špetka cukru na kvásek
  • teplé mléko 0,4 l
  • malá majonéza 1 ks
  • hrubozrnná sůl

Salám, sterilované okurky, cibuli a sterilovanou papriku nakrájíme najemno a dáme do misky. Olej smícháme s kečupem, hořčicí, dochutíme solí, pepřem, dle libosti můžeme přidat i feferonky. Vzniklou směs, zahřejeme, aby se suroviny spojily, zálivku přidáme do mísy a zamícháme. Podáváme s domácím pečivem.
Domácí pečivo: Uděláme si kynuté těsto a hned pleteme housky. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem a housky necháme kynout cca 45 minut. Pak je potřeme vajíčkem, posypeme solí nebo mákem. Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 220 C asi 20 minut.

Zdroj: Sloní žrádlo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sloni-zradlo  [On-line 17.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.