- 50 dkg hovězích drštěk
- 3 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- polévkové koření
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
- kmín
- majoránka
Očištěné dršťky, které nejprve alespoň dvakrát předvaříme ve slané vodě, rozkrájíme na nudličky. V hrnci si rozehřejeme tuk a opražíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Za použití trošky mouky si uděláme světlou jíšku, přidáme k ní mletou červenou papriku a zalijeme vodou. Až začne voda vřít, vsypeme do ní předvařené dršťky, přidáme sůl, pepř a polévkové koření. Nakonec přidáme ještě kmín, přikryjeme pokličkou a půl hodiny vaříme.
Na závěr ochutíme nadrobno nasekaným česnekem a majoránkou.
Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3833
Poslední tip, trik či komentář