reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Staroprešpurský tokáň s nočky – Bratislava

4 porce

  • 25-30 dkg hovězího hřbetu
  • 25-30 dkg vepřové panenky
  • 25-30 dkg telecích kotlet
  • 5 dkg uzené slaniny
  • 2 celé cibule
  • 3 zelené papriky
  • 3 rajčata
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 2,5 dl smetany nebo zakysané smetany
  • 50 dkg hladké mouky
  • 2 celá vajíčka
  • sůl

Na pánvi si rozehřejeme omastek a opékáme na něm nadrobno nakrájenou slaninu, ke které přidáme pokrájenou cibuli. Pak přijde na řadu maso. Nejprve opékáme hovězí maso nakrájené na kostičky, za pár minut přidáme rozkrájené vepřové medailonky, a až se nám opečou, přidáme i pokrájené telecí kotlety.

Všechna masa společně dobře orestujeme, osolíme, opepříme, načež přisypeme na kolečka nakrájené zelené papriky a rajčata. Potom všechno chvíli společně dusíme.

Nakonec na maso nalijeme polévkovou lžíci mouky rozmíchané ve smetaně nebo v zakysané smetaně a pár minut povaříme, aby omáčka zhoustla.

Mouku si do hladka rozmícháme s vodou, solí a celými vajíčky tak, abychom získali ne vysloveně tekuté, ale poměrně řídké těsto. Potom příslušným speciálním nástrojem z těsta uškubáváme nočky, které hned házíme do hrnce s vroucí slanou vodou. Až nám nočky vyplavou na hladinu, scedíme je.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3834

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.