reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slovenská dršťková polévka – Bratislava

  • 50 dkg hovězích drštěk
  • 3 cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • polévkové koření
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • mletá červená paprika
  • kmín
  • majoránka

Očištěné dršťky, které nejprve alespoň dvakrát předvaříme ve slané vodě, rozkrájíme na nudličky. V hrnci si rozehřejeme tuk a opražíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Za použití trošky mouky si uděláme světlou jíšku, přidáme k ní mletou červenou papriku a zalijeme vodou. Až začne voda vřít, vsypeme do ní předvařené dršťky, přidáme sůl, pepř a polévkové koření. Nakonec přidáme ještě kmín, přikryjeme pokličkou a půl hodiny vaříme.

Na závěr ochutíme nadrobno nasekaným česnekem a majoránkou.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3833

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.